Rychlý kontakt: +420 773 114 421 |             prodej@autoklicecz.cz

Triky při montáži 2DIN autorádia do VW Multivan

1.8.2017

Máte oblíbený automobil VW Multivan a je vaším aktuálním cílem nainstalovat do něj 2DIN autorádio? Pokud ano, můžete se vydat profesionální cestou a využít služby špičkové montážní dílny, kde bude autorádio nainstalováno. Nebo můžete vše zvládnout sami. Potom se vám bude hodit několik důležitých triků.

Pozor na napájení

Důležité je vědět, jaké je to správné napájení. To by mělo být za všech okolností 12V. Platí to v případě, kdy se instaluje klasické 2DIN autorádio pomocí redukčních rámečků.

Když se na samotné napájení podíváme blíže, je třeba dodat i to, že může vést jak z pojistkové skříně, tak se může jednat i o napájení od klíčku. Po otočení tedy začne do rádia proudit proud.

Roli hraje i model vašeho vozu

Je rozdíl, jestli máte VW Multivan v původní verzi, nebo již máte faceliftovaný model. Pokud je správně první varianta, tak se nemusíte obávat koupě redukčních rámečků, jelikož ty na tento model dokonale pasují.

Co když ale máte model po faceliftu? I sem autorádio pochopitelně nainstalujete. Jenom je třeba počítat s tím, že nemusí zhruba o 1milimetr sedět.

triky při montáži autorádia

Jak na propojení s volantem?

Pokud má váš model vozu multifunkční volant, je vcelku pochopitelné, že ho budete chtít využít. Pro možnost jeho propojení je třeba pořídit si speciální adaptér, který to umožní. I zde ale může nastat komplikace, jelikož vozy Volkswagen Multivan měly v průběhu výroby různé casus jednotky. To znamená, že funkčnost nemusí být stoprocentní. Zde doporučujeme oslovit profesionály na montáž, kteří se pokusí vše vyřešit tak, aby i multifunkční volant s rádiem dokonale komunikoval.

Nevíte si rady? Napište!

Model autorádia vybírejte podle svého vozu

Když instalujete univerzální 2DIN autorádio, s problémem se pravděpodobně nesetkáte. To ale nelze říci ve chvíli, kdy je vaším cílem instalovat speciální 2DIN autorádio. Zde je třeba jak s ohledem na casus jednotky, tak i další parametry vašeho vozu vybrat skutečně přesně takový typ rádia, který odpovídá roku výroby auta.

Jedině tak budete mít jistotu, že ve vašem voze bude skutečně fungovat tak, jak fungovat má. Pamatujte na to, ať zakoupený model nemusíte zbytečně měnit. Také je dobré vědět, že u vozů po faceliftuse může zobrazovat také informace spojené s klimatizací ve voze.

Pořiďte také pasivní anténu

Komplikace může nastat i v souvislosti s anténou. Jak daný problém vyřešit co nejlépe? Ta, která je u vašeho vozu, je v podstatě k ničemu. Proto je vhodné pořídit si novou, pasivní anténu. Nejenom, že doporučujeme model značkový, ale doporučujeme pořídit k ní také zesilovač. Tímto problém s anténou nejenom vyřešíte, ale pochopitelně si můžete zajistit i mnohem lepší příjem, než tomu bylo v minulosti. I na toto myslete při koupi, ať vše vyměníte právě v době, kdy budete instalovat samotné 2DIN autorádio.

montáž autoradia

Kategorie