Rychlý kontakt: +420 773 114 421 |             prodej@autoklicecz.cz

Nastavení a oprava tachometru

22.10.2020

Je v každém autě, a i když je porouchaný, funkčnost vozu to neovlivní. Ano, řeč je o tachometru a hned musíme na rovinu uvést, že vůz je s porouchaným tachometrem sice funkční, ale samotná jízda je daleko rizikovější.

Pokud máte na přístrojové desce tachometr spíše jako doplněk než praktického pomocníka, neváhejte se u nás zastavit. Postaráme se o opravu a nastavení tachometru, a tak vaše jízda bude opět bezpečná a podle předpisů.

Správně nastavený tachometr zajistí bezpečnou jízdu

Na palubní desku sjedou oči řidiče během cesty nesčetněkrát. Především se sleduje dodržování rychlosti, díky čemuž nejen že je jízda bezpečnější, ale zároveň se tak řidič vyvaruje nepříjemné pokutě v případě překročení rychlosti. Pokud tachometr nefunguje, mají i zkušení řidiči tendenci jízdu zrychlovat. Správné seřízení a nastavení tachometru je proto důležité u každého vozu.

Nastavení tachometru při výměně přístrojové desky

Vyměnili jste přístrojovou desku a chcete nastavit na novém tachometru stejné hodnoty, jako byly na původní přístrojové desce? V tom případě k nám přivezte starou i novou přístrojovou desku, ať můžeme provést přesný převod hodnot. V případě potřeby se postaráme i o přeprogramování řídící jednotky, pokud se tachometr dostal na maximální hodnotu.

Nejčastější problémy, kdy je potřeba oprava tachometru

Ať už je váš tachometr digitální nebo ručičkový, hravě si poradíme se všemi typy. Níže uvádíme příklady nejčastějších problémů, se kterými si naši technici hravě poradí.

  • Nefunguje podsvícení displeje
  • Displej špatně ukazuje hodnoty a je nečitelný
  • Tachometr za jízdy neukazuje žádné hodnoty
  • Kontrolky nesvítí nebo blikají
  • Ručičky se zasekávají a ukazatele nereagují správně
  • Nefunkční počítadlo km

Chci se objednat

Postaráme se nejen o váš tachometr…

Neodkládejte opravu a nastavení tachometru. Riskujete tak nejen pokutu, ale především i rychlou a nebezpečnou jízdu. Navštivte nás v Říčanech nedaleko Prahy, kde se vám postaráme nejen o přístrojovou desku, ale také o výrobu náhradních klíčů a dálkových ovládání k autu, seřízení imobilizéru a řídící jednotky či instalaci autoalarmu. Pro více informací nás neváhejte kontaktovat.

Kategorie