Rychlý kontakt: +420 773 114 421 |             prodej@autoklicecz.cz

Centrální zamykání Škoda Fabia

10.2.2023

Centrální zamykání u vozů Škoda Fabia bereme dnes jako samozřejmost. 

Automaticky přijdeme k autu, vložíme klíč do zámku nebo zmáčkneme knoflík na dálkovém ovládání, a šup, všechny dveře včetně kufru se otevřou. Víte, že tato vychytávka přišla na svět před více než sto lety? Samozřejmě od té doby prošlo centrální zamykání dlouhým vývojem a dávno již neslouží pouze k zamykání a odemykání dveří.

K čemu slouží centrální zamykání Škoda Fabia?

Centrální zamykání nahradilo předchozí manuální nejen u vozů Škoda Fabia. Naše děti už si nebudou pamatovat zábavné mačkání čudlíků z vnitřní strany dveří, díky nimž se jednotlivé dveře zamkly. Ani to, že na některých klíčenkách od automobilu byly dokonce tři klíče – od dveří, zapalování a od kufru. Dnes vše ovládáme právě pomocí centrálního zamykání. Stačí nám většinou jedno pouzdro na klíče s různým počtem tlačítkem dle funkcí. Můžeme mít v jedné krabičce tlačítka na dálkové otevíránía zavírání dveří, další na otevírání zavazadlového prostoru a palivové nádrže, a také lze zabudovat ovládání autoalarmu. Technické vychytávky jdou rychle kupředu a nejnovější autoklíče toho umí ještě víc.

Bezchybné fungování centrálního zamykání Škoda Fabia

Sice nám mají moderní technologie usnadňovat život, ale jsou chvíle, kdy nám mohou trošku zavařit. To se může stát například ve chvíli, kdy se vám porouchá váš autoklíč s dálkovým ovládáním. Pokud totiž máte otevírání vozu pouze na dálkové ovládání, nikam neodjedete, protože si ho neotevřete. Nepodceňujte tedy pravidelnou údržbu autoklíčů. Někdy může být na vině pouze vybitá baterie a její výměna vše rychle vyřeší. V některých případech však může být problém závažnější, proto mějte vždy připravený v záloze náhradní autoklíč! Začíná vás váš autoklíč s centrálním zamykáním zlobit? Nečekejte, až vás někde nechá na holičkách a svěřte se do rukou odborníků, kteří vám zajistí bezchybné fungování centrálního zamykání vašeho plechového miláčka Škodu Fabia.

Servis centrálního zamykání 

Oprava autoklíčů a centrálního zamykání

Centrální zamykání nás může častěji potrápit v zimním období, proto bychom měli být obzvláště obezřetní a nepodceňovat varovné signály. Baterie se vlivem mrazu rychleji vybíjí, mráz a sníh může ovlivnit i další součástky. Proto pravidelně kontrolujte také zámek u dveří, i když ho běžně nepoužíváte a máte i dálkový ovladač. Může snadno díky povětrnostním vlivům zrezivět a pak nastane problém s jeho otevřením v případě nutnosti. Také je dobré nosit s sebou sprej na rychlé odmrazování, který se může hodit. Pokud se vám autoklíč s centrálním zamykáním porouchá a výměna baterie nepomůže, raději se do opravy nepouštějte sami. Neodbornou manipulací byste mohli poškodit i čip. Váš autoklíč a vaše řídící jednotka by přestaly komunikovat s imobilizérem. Výsledek? Automobil by se vám nepodařilo nastartovat.

Nechte tedy raději opravu autoklíčů a centrálního zamykání do servisu, kde vám rádi poradí a třeba tam rovnou vyřešíte i další dlouho odkládané záležitosti.

Kategorie