Rychlý kontakt: +420 773 114 421 |             prodej@autoklicecz.cz

Co je smart klíč?

28.4.2023

Pojem smart klíč máme nejčastěji spojený s internetovým bankovnictvím a aplikací na jeho ovládání v telefonu.

smart klíč

Co je ale smart klíč k automobilu? Ve zkratce se jedná o chytrý klíč, který umí víc než jen základní funkci odemykání a zamykání dveří u vozu. Tato šikovná věcička může usnadnit každodenní život motoristy i vám!

Seznamte se se smart klíčem

Už jsme si řekli, co je smart klíč a teď se jistě ptáte, jaké funkce tedy může mít? Jedná se například o praktické dálkové ovládání dveří nebo stahování oken na dálku. Obě tyto vlastnosti si bude pochvalovat každý řidič. Jen si to představte. Už nebudete muset obcházet automobil, kdykoliv ho budete chtít zamknout. Jednoduše vyložíte nákup z kufru, děti, psa a zmáčknete tlačítko, díky němuž se všechny dveře automaticky uzamknou. Naopak pokud přicházíte k vozu, již z dálky jej můžete pomocí smart klíče odemknout. Určitě přivítáte i dálkové ovládání oken. Jednoduše je po vystoupení z vozu všechny najednou dovřete. Nejen v parných dnech jistě oceníte, že okna můžete otevřít na dálku a vůz před jízdou vyvětrat, aniž byste museli běžet ven k autu. Stačí autoklíč dobře namířit. Ale pozor, toto raději dělejte, pouze pokud parkujete na bezpečným místě, abyste zbytečně nešli naproti případným kolemjdoucím nenechavcům.

Poptat smart klíč 

Pořiďte si i vy svůj smart klíč

Vlastníte autoklíč, kterým pouze odemykáte a zamykáte dveře? Posuňte jeho funkci o level výš a vyměňte ho za smart klíč. Samozřejmě záleží i na typu a stáří vašeho vozu, ale smart klíč lze pořídit téměř ke každému typu vozu. Nebojte se poradit s odborníky, kteří této problematice dobře rozumí a rádi vám s výběrem nového autoklíče poradí. Klidně se jich zeptejte, co je smart klíč a jaké jsou možnosti k vašemu vozu, jistě vám nějaký doporučí.

Technologie jdou dopředu bleskovým tempem a k nejnovějším vozům lze pořídit i další vychytávky, jako je „bezklíčový“ systém odemykání a zavírání vozu nebo nastartování vozu pomocí tlačítka. Stačí mít chytrý klíč pouze u sebe a řídící jednotka si sama ověří jeho bezpečnostní kód. Zdá se vám to jako ze sci-fi filmu? Tyto klíče jsou na trhu dokonce již od roku 1995 a stále přináší nové a nové funkce!

Praktické doplňky ke smart klíči

Pořiďte si ke svému smart klíči i praktický doplněk v podobě klíčenky či přívěšku na klíče. Díky této věcičce vám může odpadnout nekonečné hledání autoklíče na dně batohu či kabelky a navíc vypadá stylově! A také si svůj klíč mezi ostatními ihned poznáte, což také je velká výhoda. Je váš obal na smart klíč již starý a omšelý? Nejen že takový obal na klíče nevypadá hezky, ale také může mít vliv na jeho funkčnost. Raději tedy na nic nečekejte a vyměňte ho za nový. Tyto doplňky si můžete obstarat i z pohodlí domova!

Vybrat doplňky 

Údržba smart klíčů

Tak jako to platí u všech autoklíčů, nepodceňujte jejich pravidelnou údržbu. Pokud vám klíč signalizuje nějaký problém a nefunguje na 100%, určitě s jeho opravou neotálejte. Může vám pouze docházet baterka, ale na vině může být i jiná závada. A jistě byste neradi zůstali někde na cestách s nefunkčním klíčem. Nezapomínejte také na svůj náhradní klíč, který byste měli mít připravený v záloze. Pokud vám váš smart klíč vypoví službu, určitě budete rádi, že je funkční váš rezervní klíč a jednoduše poslouží, než si necháte klíč opravit, či vyměnit baterii.

Kategorie