Rychlý kontakt: +420 773 114 421 |             prodej@autoklicecz.cz

Chybí vám imobilizér u vaší Škody Felicia?

3.12.2020

Patříte mezi hrdé majitele legendární Škody Felicia? Věděli jste, že můžete i Škodu Felcia dovybavit imobilizérem, pokud ho nemá v základní výbavě? Váš plechový miláček tak bude spolehlivě ochráněn proti odcizení.

K čemu imobilizér u Škody Felicia vlastně slouží?

Tato užitečná věcička brání nastartování vozidla nesprávným klíčem, tedy většinou toho v ruce zloděje. Jak imobilizér nejen u automobilů značky Škoda Felicia funguje? Pokud je do startovacího zařízení vložen klíč nekompatibilní s kódem, jenž dává pokyn řídící jednotce k nastartování, jednoduše se tak nestane a motor se nespustí. Nikdo, kromě majitele správného klíče s kódem, tedy nemá šanci s vozem odjet. Nespoléhejte se na to, že o starší typy automobilů není u kriminálníků takový zájem! Nikdy nevíte, kterému živlu se bude hodit přemístit se v nenápadném voze, do kterého je jednoduché vniknout, či se mu zalíbí váš vyladěný „retro“ vůz a bude ho chtít přeprodat. Zkrátka, nepodceňujte funkci imobilizéru ani u vaší Škody Felicia.

Imobilizér jako součást základní výbavy u Škody Felicia

Oblíbená Škoda Felicia byla prvním dílem spojení automobilky Škoda s a koncernem Volkswagen. I když její počátky sahají již do 80. let, na trh byla slavnostně uvedena roku 1994 na Karlově mostě. První modely Škody Felicia imobilizér jako součást základní výbavy neměly, za příplatek si jej však již bylo možné pořídit. To se změnilo v roce 1998, kdy se stal imobilizér součástí základní výbavy. Pokud vlastníte starší model, lze ho imobilizérem kdykoliv dovybavit.

Nový imobilizér

Zlobí vás imobilizér vaší Škody Felicia?

Vzhledem k tomu, že vozy Škody Felicia již nejsou žádní mladíci, může se stát, že vás imobilizér začne zlobit. Stává se to i v případě, že tento vůz nepoužíváte často a delší dobu není nastartován. Co v tomto případě dělat? Někdy postačí při rozsvícení kontrolky klíč vyndat a po chvíli ho opět vložit. Ale pokud se tento problém objevuje čím dál častěji, začne vás samozřejmě otravovat. A především, každý řidič chce spolehlivý vůz, který ho kdykoliv odveze z bodu A do bodu B. A ne se stresovat, že imobilizér může začít stávkovat. Co tedy s tím? Obraťte se na odborníky. Často lze imobilizér jednoduše opravit. A pokud ne, domluvíte se s nimi, zda jej vyměnit, nebo pro vás není až tak důležitý a necháte ho odpojit.

Kategorie