Rychlý kontakt: +420 773 114 421 |             prodej@autoklicecz.cz

Jak odpojit imobilizer Škoda Felicie

1.12.2021

Imobilizér je velmi šikovná věcička, která může před krádeží zachránit i váš plechový poklad. Dnes už je součástí téměř všech nových vozů.

jak odpojit imobilizér škoda

Imobilizér je velmi šikovná věcička, která může před krádeží zachránit i váš plechový poklad. Dnes už je součástí téměř všech nových vozů, ale nebylo tomu tak vždy. Právě Felicie byla prvním typem automobilů značky Škoda, který od roku 1994 nabízel i možnost imobilizeru. Ačkoliv si bez této technické vymoženosti dnes již většina řidičů nedokáže automobil představit, může dojít k situaci, kdy se vám bude hodit vědět, jak se dá imobilizer u Škody Felicie odpojit.

Rady, jak odpojit imobilizer Škoda Felicie

Abychom věděli, jak imobilizer Škoda Felicie odpojit, měli bychom si přiblížit, k čemu nám vlastně slouží. Jedná se o zařízení, které pomocí jedinečného kódu přenáší informaci od klíče k řídící jednotce. Brání tedy nastartování vozu neoriginálním klíčem a tím chrání automobil před odcizením. Někdy se však může stát, že se imobilizer porouchá a motor díky tomu nelze nastartovat. V této chvíli by bylo fajn vědět, jak se dá imobilizer Škoda Felicie odpojit. Návodů a rad, jak odpojit imobilizer u automobilů Škoda Felicie je spousta. Pokud však nemáte dostatek zkušeností, svěřte raději váš vůz do rukou odborníků.

Kdy je vhodné imobilizér odpojit?

Pokud vás imobilizér často zlobí a vám už se nechce investovat další peníze do jeho opravy, lze jej deaktivovat, Někdy majitelé vozu dojdou k tomuto rozhodnutí i v případě ztráty či poruchy originálních klíčů. Každý nepůvodní klíč se musí odborně nakódovat, aby správně fungoval a komunikoval s řídící jednotkou, což samozřejmě také není zadarmo.

A zejména pokud víte, že váš parťák Felicie už má nejlepší časy za sebou, nebo vám slouží jen jako nedělní vůz, jednoduše se vám více vyplatí imobilizér neřešit a jednou provždy si ho nechat odpojit.

Profíci vědí, jak odpojit imobilizér Škoda Felicie

Pokud vás začne zlobit startování vozu a musíte jej často přemlouvat, aby motor chytl, může být viníkem právě imobilizer. Na problém by také měla upozorňovat kontrolka imobilizéru. V takovém případě se nevyplatí čekat, až jednoho krásného dne vašeho čtyřkolového miláčka nepřemluvíte a zůstanete někde stát, protože klíč s motorem spolu přestanou mluvit úplně. V servisu si už hravě poradí s tím, jak imobilizér Škoda Felicie odpojit. Provedou rychlou analýzu problému a vy budete mít jasnou představu, na kolik by vás vyšla případná oprava. Na vás pak bude zvážit, zda se vám oprava vyplatí, nebo budete chtít imobilizér deaktivovat úplně. V případě starších vozů často řidiči volí druhou možnost.

Jak bezpečně odpojit imobilizer Škoda Felicie

Pokud nevíte, jak odpojit imobilizér u své Škody Felicie, raději si výměnu na vlastní pěst dobře rozmyslete. Snadno byste mohli napáchat více škody než užitku a ve výsledku by vás mohla oprava stát až několikanásobně více peněz. Raději se objednejte a přijeďte k nám do Říčan. Rádi vám poradíme a najdeme nejlepší řešení. Samozřejmostí je také ověření vlastnictví vozu a určitě musíte mít s sebou originální autoklíče. Toto by měli kontrolovat v každém správném autoservisu. Jedná se o prevenci před zloději, kteří by byli schopni přijet s kradeným vozem a nechat si ho tak jednoduše zprovoznit.

Kontaktujte nás

Kategorie