Rychlý kontakt: +420 773 114 421 |             prodej@autoklicecz.cz

Jak odpojit imobilizér?

24.11.2020

Imobilizéry jsou součástí aut už pěknou řádku let a snížily se díky nim počty krádeží. Tato jemná elektronika však může po čase přestat fungovat a majiteli vozu přinese nemálo starostí. 

Setkáváme se proto s řadou dotazů, jak odpojit imobilizér, jaká je cena a jestli se do odpojení může člověk pustit svépomocí.

K čemu vlastně imobilizér slouží?

Jak už jsme zmínili v úvodu, imobilizér zvyšuje zabezpečení vašeho vozu. Zjednodušeně řečeno, toto zařízení identifikuje klíč, a pokud klíč obsahuje správný kód, řídící jednotka s imobilizérem si předá signál a povolí nastartování vozu. V opačném případě, tedy když správný klíč k autu není, nepovede se dotyčnému nastartovat a s autem odjet.

Jak poznám, že se imobilizér porouchal?

Mezi „typické příznaky“ patří opakované startování na více pokusů, vypínání motoru, samovolné rozsvěcení světel a samozřejmě nesmíme zapomenout na kontrolku na palubní desce, která problém hlásí. Co teď?

  • Především neotálejte a jednejte hned – Při opakovaných problémech se riziko, že už svůj vůz nenastartujete, rychle zvyšuje. V takových případech neváhejte kontaktovat náš tým techniků, kteří za vámi přijedou.
  • Oprava imobilizérů a řídících jednotek – U novějších vozů, u kterých je nutné vyšší zabezpečení, nebo jste u něj zvyklí na vyšší komfort například v podobě dálkového otevírání zámků, doporučujeme opravu řídící jednotky či opravu imobilizéru.
  • Odpojení imobilizéru – Pokud je miláček na čtyřech kolech starší, nehrozí jeho krádež a investice do opravy by nebyla výhodná, přichází na řadu odpojení imobilizéru.

Chci pomoc odborníka

Zvládnu odpojit imobilizér sám?

Pokud jste automechanik a vyznáte se v elektrice aut, směle do toho. Jestli se však pod kapotu vozu díváte jen v případě, kdy je potřeba dolít voda do ostřikovačů, nechte odpojení imobilizéru na profících. V naší praxi se několikrát do roka setkáváme s domácími kutili, kteří přecenili své síly a místo odpojeného imobilizéru bylo výsledkem zcela nepojízdné auto.

Kolik za odpojení imobilizéru zaplatím?

Stačí jedna chyba, jeden špatně odpojený drát a místo ceny v rámci stokorun, kterou byste uhradili za práci našich profíků, se dostanete na opravu v řádů tisíců. Dohledání chyby a její náprava je časově daleko náročnější, než když se jde při profesionálním odpojení „na jistotu“.

Kde vás najdu?

AutokliceCZ sídlí v Říčanech a z Prahy jste u nás za pár minut. V oblasti klíčů, zámků a zabezpečení vozů máme mnohaleté zkušenosti, proto u nás vyřídíte vše rychle a bez problémů. V našich službách naleznete také mobilní tým techniků, kteří za vámi přijedou kamkoliv po celé České republice. Pro více informací nás neváhejte kontaktovat.

Kategorie