Rychlý kontakt: +420 773 114 421 |             prodej@autoklicecz.cz

Jak vybrat pneumatiky?

12.4.2024

Správně vybrané pneumatiky jsou klíčové pro bezpečnost a výkon vašeho vozidla. 

Při výběru pneumatik je důležité zvážit řadu faktorů, včetně typu vozidla, vašich jízdních preferencí a klimatických podmínek. V tomto článku vám představíme důležité faktory, které byste měli zvážit při výběru pneumatik pro vaše vozidlo.

Tipy pro výběr správného typu a velikosti pneumatik

  • Typ vozidla
    Prvním krokem při výběru pneumatik je zohlednit typ vašeho vozidla. Pneumatiky pro osobní automobily se liší od těch určených pro terénní vozidla, dodávky nebo nákladní automobily. Každý typ vozidla má specifické požadavky na pneumatiky, které je třeba vzít v úvahu při výběru.
  • Velikost pneumatik
    Správná velikost pneumatik je důležitá pro bezpečnost a výkon vozidla. Velikost pneumatik je obvykle vyjádřena kombinací čísel a písmen, například 205/55R16. První číslo označuje šířku pneumatiky v milimetrech, druhé číslo udává poměr výšky k šířce a R označuje konstrukci pneumatiky (radial). Poslední číslo označuje průměr ráfku v palcích. Při výběru pneumatik je důležité zvolit správnou velikost, která odpovídá specifikacím vašeho vozidla.
  • Typ jízdních podmínek
    Dalším důležitým faktorem při výběru pneumatik je zohlednění typu jízdních podmínek, kterým budete často čelit. Pokud žijete v oblasti, kde je mírné klima a málo sněhu, budou pro vás vhodné letní pneumatiky. Pro oblasti s častými sněhovými srážkami a nízkými teplotami budou lepší zimní pneumatiky. Pro ty, kteří cestují často po nezpevněných cestách nebo terénu, jsou ideální pneumatiky určené pro terénní jízdu.
  • Značka a kvalita
    Při výběru pneumatik je důležité zvolit renomovanou značku a kvalitní výrobce. Dobře známé značky pneumatik mají obvykle dobré hodnocení v oblasti bezpečnosti, trvanlivosti a výkonu. Důkladný výzkum a čtení recenzí od ostatních motoristů vám pomohou vybrat pneumatiky s dobrou pověstí a spolehlivým výkonem.
  • Cena a hodnota
    Nakonec je důležité zvážit cenu a hodnotu pneumatik. I když byste neměli jít pouze po nejlevnější variantě, je důležité najít vyváženou volbu, která vám poskytne potřebnou kvalitu a výkon za rozumnou cenu.

Chci nezávazně poptat 

Jak tedy vybrat pneumatiky?

Správně vybrané pneumatiky jsou klíčové pro bezpečnost, výkon a komfort vašeho vozidla. Při výběru pneumatik je důležité zvážit typ vozidla, velikost pneumatik, typ jízdních podmínek, značku a kvalitu, stejně jako cenu a hodnotu. Investice do kvalitních pneumatik je investicí do bezpečnosti a spolehlivosti vašeho vozidla, která se vyplatí v dlouhodobém horizontu.

Chci do e-shopu

Máte dotazy?

Nebo chcete vědět více? Neváhejte nás kontaktovat, jsme tu pro vás.

Kategorie