Rychlý kontakt: +420 773 114 421 |             prodej@autoklicecz.cz

Jak vypnout imobilizér?

31.7.2023

Pokud jste někdy čelili situaci, kdy váš automobil odmítá nastartovat a imobilizér zabraňuje pohybu vozidla.

jak vypnout imobilizer

Pravděpodobně vás zajímalo, jak imobilizer vypnout a zase vyrazit na cestu. Není nic frustrujícího než zůstat uvězněný na místě, obzvláště pokud spěcháte. Naštěstí tu máme užitečné rady, jak se s tímto problémem můžete vypořádat.

Tipy a návody vypnout imobilizér

Níže máte rady, jak vypnout imobilizér:

Potřebuji pomoc s imobilizérem 

  • Zkontrolujte baterii v klíči
    Než přejdete k složitějším postupům, ujistěte se, že klíčová baterie je plně nabitá. Pokud je baterie slabá, imobilizér nemusí rozpoznat signál klíče a brání tak nastartování vozidla.
  • Překontrolujte klíč
    Zkontrolujte, zda váš klíč nemá viditelné poškození nebo zlomenou část. Pokud je klíč poškozen, imobilizér může selhat při rozpoznávání a reagovat jako při neoprávněném pokusu o start.
  • Pokuste se ho vypnout a zapnout
    Někdy jednoduchý restart může problém vyřešit. Odpojte klíč ze zapalování, vyjměte ho a počkejte několik minut. Poté klíč znovu vložte do zapalování a zkuste nastartovat vozidlo.
  • Kontrola pojistek
    Zkontrolujte, zda nejsou žádné pojistky propálené nebo poškozené. Pokud je nějaká pojistka vadná, může to ovlivnit imobilizér.
  • Zkuste jiný klíč
    Pokud máte k dispozici náhradní klíč, zkuste jej použít. Někdy je problém s imobilizérem spojen s konkrétním klíčem.
  • Proveďte reset
    Některá vozidla mají možnost provést reset imobilizéru. Postup může být specifický pro každou značku a model vozidla. Konzultujte uživatelskou příručku nebo se obraťte na autorizovaného servisního technika.
  • Kontaktujte servisního technika
    Pokud žádný z výše uvedených kroků nefunguje, je nejlepší se obrátit na odborníka, který je specializovaný na opravy imobilizérů a elektronických systémů vozidla.

Více o imobilizéru 

Imobilizér má na starosti zabezpečení

Vždy je důležité pamatovat na to, že imobilizér má za úkol chránit vaše vozidlo před krádeží, a proto bude jeho odstranění narušením bezpečnosti. Pokud problém přetrvává, může to být známkou závažnějšího technického problému. Aby byla zachována bezpečnost a integrita vašeho vozidla, opravu a úpravu imobilizéru svěřte pouze odborným technikům.

Máte dotazy?

Nebo chcete vědět více? Neváhejte nás kontaktovat, jsme tu pro vás.

Kategorie