Rychlý kontakt: +420 773 114 421 |             prodej@autoklicecz.cz

Jak vyřadit imobilizér

18.3.2021

Nevíte si rady, jak vyřadit imobilizér? Pokud nejste automechanici či experti přes auta, je to pochopitelné. S tímto problémem se nesetkáváme každý den. Prvním krokem je rozpoznat, že se jedná o poruchu imobilizéru.

To většinou poznají i méně zkušení motoristé díky blikající či svítící příslušné kontrolce. Pokud si automobil nedá říct ani po několika pokusech o nastartování a stále stávkuje, vyzkoušejte náhradní klíč, máte - li ho k dispozici. Pokud nefunguje ani ten, je jasné, že problém je závažný a s automobilem sami neodjedete. Co si v takové chvíli počít?

Jak vyřadit imobilizér svépomocí

Je pochopitelné, že většinou na opravu či rovnou vyřazení imobilizéru spěcháme. Automobil vypoví službu a my ho potřebujeme co nejdříve opět zprovoznit. Na všelijakých diskuzních fórech najdete spoustu amatérských i profi rad, jak sami zvládnete imobilizér vyřadit. Také se internet hemží spoustou kontaktů na všeuměly, kteří vám s tímto problémem zaručeně pomohou. Buďte však obezřetní. Ať už svou, nebo cizí neodbornou manipulací lze napáchat více škody než užitku! A to se vám může pěkně prodražit. Svěřte se raději do rukou odborníků, kteří přesně vědí, jak vyřadit imobilizéry u všech typů aut. Můžete si ušetřit nejen nervy, ale i peníze.

Kontaktovat odborníky

Jak si nechat vyřadit imobilizér u profíků

Pokud nemáte svého dvorního automechanika, který přijede až k vám, nevěšte hlavu. V dnešní době má většina auto pojištění službu odtahu v případě nepojízdnosti vozu. Vašeho plechového miláčka si tak můžete nechat odtáhnout do nejbližšího servisu v rámci této služby. Další možností je nechat si vůz odtáhnout do vybraného autoservisu sami. Tam už si pracovníci hravě poradí s tím, jak imobilizér opravit nebo vyřadit. To už záleží na vašem rozhodnutí. Některé autoservisy nabízí svým zákazníkům i možnost výjezdu svých pracovníků za vámi. Ušetříte tím svůj čas i starosti se sháněním odtahu. Pokud bydlíte v okolí Říčan u Prahy, můžete této služby využít u nás.

Jak probíhá vyřazení imobilizéru

Hlavním úkolem imobilizéru je ochrana vozu před zloději. Pokud použijete nesprávný klíč, nekomunikuje řídící jednotka s motorem a automobil se nenastartuje. Někdy se však může stát, že tato součástka začne zlobit, i když vám vůz říká pane a klíč používáte stále stejný. V autoservise vám provedou diagnostiku, ve které zjistí, kde porucha je. Podle rozsahu se pak můžete rozhodnout, zda budete chtít imobilizér opravit, nebo rovnou vyřadit. Vaše rozhodnutí také záleží na tom, kolik chcete do opravy investovat a zda je pro vás ochrana pomocí imobilizéru nutná. Jaká je největší výhoda vyřazení imobilizéru? Pokud už vás problém s tímto zařízením trvá dlouho a vás už nebaví strachovat se, na kolikátý pokus a zda motor nastartuje, je pro vás vyřazení imobilizéru jasnou volbou. Na tuto starost tak můžete navždy zapomenout!

Chci vyřadit imobilizér

Kategorie