Rychlý kontakt: +420 773 114 421 |             prodej@autoklicecz.cz

Mechanické zabezpečení auta

11.8.2023

Bezpečnost vozidla je v dnešní době stále důležitějším tématem. 

mechanické zabezpečení auta

Každý majitel automobilu si přeje, aby jeho plechový kamarád byl chráněn před krádežemi a neoprávněným užitím. Kromě moderních elektronických zabezpečovacích systémů existuje také řada mechanických opatření, která mohou výrazně přispět ke zvýšení bezpečnosti vozidla. Mechanické zabezpečení auta se stalo nezbytným doplňkem k elektronickým systémům.

Základní principy mechanického zabezpečení auta

  1. Kvalitní zámky
    Zámky jsou první linií obrany proti krádeži. Kvalitní zámky na dveřích a zavazadlovém prostoru mohou značně ztížit práci potenciálním zlodějům. Moderní zámky s antivandalovými vlastnostmi dokážou odolat různým pokusům o průnik.
  2. Volantový zámek
    Tento klasický způsob ochrany je stále účinný. Volantový zámek znemožňuje řízení vozidla bez odemčení. Mnoho zlodějů se od vozidla odradí, pokud vidí, že je vybaveno takovým zabezpečením.
  3. Převodovkový zámek
    Podobně jako volantový zámek, převodovkový zámek znemožňuje přepnutí vozidla do řídících režimů. Toto zabezpečení je populární zejména u manuálních převodovek.
  4. Kola a matice
    Existují i speciální zámky pro kola ztíží krádež kol. Tyto zámky jsou navrženy tak, aby byly obtížné odstranit bez speciálního nářadí. Důležité je také zabezpečit matice kol, aby nebylo možné snadno odstranit kola.
  5. Označení dílů
    Označení důležitých částí vozidla jako jsou skla, zrcátka a náhradní díly, může odradit zloděje. Označené díly jsou obtížně prodejné na černém trhu, což může zloděje od zásahu odradit.

Potřebuji autoalarm 

A jaké jsou inovace v mechanickém zabezpečení auta?

  • Ozvučné zabezpečení
    Moderní mechanická zabezpečení často obsahují technologii, která vydává hlasitý zvuk, když je někdo pokouší otevřít nebo rozbít. Tento hlasitý zvuk může zloděje vyplašit a upoutat pozornost okolí.
  • Vibrační senzory
    Některá zabezpečení jsou vybavena vibračními senzory, které reagují na pohyb vozidla. Pokud by zloděj pokoušel vozidlo zdvihnout nebo přemístit, senzory mohou spustit hlasitý alarm.
  • Integrované zámky do kapoty a kufru
    Některá vozidla nabízejí možnost integrovaných zámků přímo do kapoty nebo kufru. To ztíží přístup do motorového prostoru nebo zavazadlového prostoru, což může odradit zloděje.




Máte dotazy?

Nebo chcete vědět více? Neváhejte nás kontaktovat, jsme tu pro vás.

Kategorie