Rychlý kontakt: +420 773 114 421 |             prodej@autoklicecz.cz

Montáž 2din rádia do Škody řady I

6.11.2017

Hitem současné doby jsou takzvaná 2DIN autorádia, která dokáží nabídnout hlavně všestrannost, univerzálnost a také celou řadu velmi praktických funkcí. Pokud uvažujete o tom, že si je pořídíte, bude se vám určitě hodit nějaké informace o tom, jak probíhá montáž 2DIN rádia do Škody řady I

Vyberte správný model

To, co je nutné udělat jako první, je výběr správného autorádia. Dnes jsou 2DIN modely poměrně rozšířené a možností je na trhu více než dost. Pokud budeme konkrétní, tak je třeba říci, že první možností je výběr speciálního autorádia, které by mělo být určeno právě na vůz Škoda řady I. Dále je možné sáhnoutpo univerzálním rádiu, které nabídne i v tomto voze dobrou funkčnost. Co rozhodně nesmíme opomenout, je jeho velikost, která by měla odpovídat montážnímu otvoru ve voze. Doporučujeme nakupovat hlavně u odborníků, kteří nejen že uvádějí přesné informace, ale také vám pochopitelně mohou nabídnout potřebné poradenství v dané oblasti.

Demontáž starého autorádia

Nejprve začněte tím, že provedete demontáž stávajícího autorádia. Ideální je využít nástroje, pomocí kterých uvolníte jednotlivé zámky, a následně se vám povede autorádio z vozu vyjmout.

Demontaz stareho autoradia

V této fázi pochopitelně odpojte veškerou kabeláž, kterou budete potřebovat následně, jelikož bude nezbytné připojit to nové. Kabeláž je dobré držet, nebo jinak připevnit. A to z toho důvodu, aby se nestala situace, kdy vám zapadne v montážním otvoru a následně bude celkem složité ji zde nejenom hledat, ale následně ji napojovat.

Montáž 2DIN autorádia

Připojte veškeré kabely, které zajistí jak napájení, tak i propojení s reproduktory. Pokud je to nezbytné, je možné použít různých redukcí, díky čemuž dojde k plnohodnotnému zapojení. Nyní už můžete autorádio umístit do montážního otvoru, dokud nezapadnou jednotlivé zámky. Pokud je otvor větší, bude třeba dokoupit redukční rámeček. Ten zakupte jak s ohledem na váš vůz, tedy Škodovku jedničkové řady, tak s ohledem na to, jaký konkrétní typ vašeho autorádia aktuálně máte. V tuto chvíli můžeme říci, že hlavní část montáže je v podstatě za vámi. Doporučujeme vyzkoušet, zda autorádio skutečně drží a zda se nikde neviklá. Když je vše v pořádku, máte jistotu, že se vám ho podařilo usadit správně.

Autorádio vyzkoušejte

Nyní přichází na řadu zkouška veškeré funkčnosti - zda hrají jednotlivé reproduktory, zda má rádio dostupné všechny funkce, nebo zda se podařilo správné spárování s vaším vozem, stejně jako i s případným dálkovým ovládáním, nebo multifunkčním volantem. Pokud vše funguje jak má, můžete si být jisti, že se vám montáž povedla. Funkce autorádií si tak můžete naplno vychutnávat při jakékoliv jízdě.

Montáž 2din autorádia do Skody

Kategorie