Rychlý kontakt: +420 773 114 421 |             prodej@autoklicecz.cz

Nakódování klíčů od auta? Žádný problém!

10.5.2019

Každý majitel vozu, ke kterému vlastní autoklíč s čipem, může stát před otázkou, jak nakódovat svůj klíč, aby správně fungoval. Nakódování klíčů od auta si můžete nechat provést u kvalifikované firmy, nebo se do něj podle odborného návodu pustit sami. 

Jelikož vám nastudování manuálu a pořízení potřebného vybavení zabere často spoustu času, není žádnou ostudou nechat si poradit.

K čemu je nutné nakódování čipových klíčů od auta

Abychom porozuměli tomu, proč se musí u čipových klíčů od auta provádět nakódování, musíme pochopit, na jakém principu tento typ autoklíčů funguje. Autoklíče můžeme zjednodušeně rozdělit na dvě skupiny. Tou první jsou starší klasické mechanické autoklíče, které slouží k odemykání i startování automobilu. Do druhé skupiny řadíme autoklíče s čipem, u nichž k nastartování slouží čip, který je propojen s motorem vozu. Jedná se o klíče s imobilizérem, což je zařízení, které pomocí čipu komunikuje s řídící jednotkou. Jeho správným použitím dojde k odblokování okruhu, čímž se vůz stává funkčním. Imobilizér slouží primárně k ochraně automobilu před cizím užitím, tedy před krádeží. Nakódování čipových klíčů od auta tedy slouží k tomu, aby čip správně fungoval a komunikoval s řídící jednotkou. Řečeno laicky – abyste motor dokázali nastartovat.

Druhy klíčů s imobilizérem:

Existuje několik druhů klíčů s čipem:

  • Klíče, které se dají duplikovat bez přítomnosti odpovídajícího automobilu
  • Klíče, u nichž musíme kód nahrát přímo do řídící jednotky
  • Klíče, u kterých se kód čipu pravidelně mění, čímž se zvyšuje ochrana vozu

Nakódování nových klíčů od auta

Pořídili jste si nový vůz a předchozí majitel vám dal pouze jeden klíč? Potom neváhejte s přiděláním dalšího klíče. Předejdete tak nemilé situaci, kdy by se vám originální klíč mohl porouchat nebo by mohlo dojít k jeho ztrátě a vy nebudete mít k dispozici náhradní. Bez nakódovaného klíče nikam neodjedete. Nechte si raději zhotovit záložní klíče, které si necháte nakódovat a budou plně funkční stejně jako originál. Ušetřit tak můžete spoustu času i peněz, které byste museli vynaožit, pokud byste s autem někde uvízli.

Potřebuji náhradní klíč k vozu

Postaráme se o kompletní servis vašich klíčů od auta včetně jejich nakódování

Spolehněte se při nakódování klíčů od auta na profesionály ve svém řemeslu. Potřebujete nové či náhradní klíče od vozu? U nás to není žádný problém. Nabízíme autoklíče téměř všech značek automobilů a poradíme si i s nestandardními požadavky. Domluvte si návštěvu na naši pobočce v Říčanech u Prahy, kde vše vyřídíte jednoduše a především rychle. Pokud se potřebuje o čemkoliv poradit, naši odborníci na telefonu jsou vám plně k dispozici. Na našich webových stránkách najdete širokou škálu služeb, které nabízíme.

Firma AutokliceCZ

Kategorie