Rychlý kontakt: +420 773 114 421 |             prodej@autoklicecz.cz

Nejlepší zabezpečení auta

10.3.2022

Přijít o svého plechového mazlíčka na čtyřech kolech je snad noční můra každého majitele auta. 

zabezpečení auta

Obzvláště pak pro ty, kteří si ho hýčkají a není pro ně pouze nutným prostředkem k dopravě z bodu A do bodu B. Jaké je tedy nejlepší zabezpečení auta, aby na něj byli zloději krátcí?

Různé varianty zabezpečení

Možností, jak zabezpečit auto tak, aby vám ho nikdo neukradl, je hned několik. Naprosto ideální a nejvíce efektivní je pak kombinace několika variant. S nejlepším zabezpečením auta u vás zloději nebudou mít šanci.

Staré dobré způsoby zabezpečení auta

Přestože je dnes na trhu spousta různých technických vychytávek, přesto rozhodně nezapomínejte na staré dobré osvědčené způsoby zabezpečení auta proti krádeži, které využijete u všech typů aut - od těch nejstarších až po ty nejnovější.

  • zamknuté auto
  • zavřená okna
  • neparkujte na opuštěných a málo osvětlených místech
  • nenechávejte cenné věci či tašky ve vozidle

Nejlepší způsob zabezpečení auta je mechanický i elektronický

Už jsou pryč doby, kdy jediným a nejlepším způsobem zabezpečení auta proti krádeži byl klasický alarm s nepříjemnou sirénou, kterou zná snad každý. Technologie udělaly i v tomto směru velký pokrok. Prakticky existují dva typy zabezpečení auta proti krádeži – mechanické a elektronické.

Potřebuji poradit 

Mechanické zabezpečení auta proti krádeži

Mechanické zabezpečení proti krádeži auta je oblíbené, protože je jednoduché, funkční a jeho pořizovací cena není nijak vysoká. Jedná se o nejrůznější typy zámků, ať už volantu, řadicí páky, pedálů, kapoty, brzdy či tažného zařízení. Nevýhodou je to, že zkušený zloděj se přes ně může dostat.

Elektronické zabezpečení auta proti krádeži

Autoalarmy za pomocí senzorů snímají stav automobilu, a tím ho hlídají. Stálicí mezi těmito typy zabezpečení auta je zvukový alarm, který se při vniknutí spustí a upozorní okolí. Špičkou mezi alarmy vozu je satelitní vyhledávání. GPS autoalarm, který je schopen podat vám na mobilní telefon informaci, že se s vaším vozem něco děje. Výhodou je i služba, která upozorňuje na nevyžádanou činnost také dispečera centra. A pokud se stane, že zloděj s autem přece jen odjede, můžete pomocí GPS lokátoru určit jeho přesnou polohu.

Máte dotazy?

Nebo chcete vědět více? Neváhejte nás kontaktovat, jsme tu pro vás.

Kategorie