Rychlý kontakt: +420 773 114 421 |             prodej@autoklicecz.cz

Odblokování a vyřazení imobilizéru

16.2.2018

Auto je dobrým sluhou, ale občas může být lehce tvrdohlavé. Zdrojem nespokojenosti vozu, která zapříčiní i vaši nespokojenost, je například porucha imobilizéru. Někdy ji poznáte tak, že váš vůz nezareaguje na klíč hned – místo toho, aby klíč v zapalování auto nastartoval, motor se protočí, zabliká kontrolka a víc nic. 

Jindy při zamykání začne auto blikat, vydávat zvuky a samo pracovat se zámky. Příznaků, kdy by nás měl váš plechový miláček navštívit, je mnoho. A mnoho je také způsobů, jak tuto šlamastiku vyřešit - odblokování, vyřazení či oprava imbolizéru.

Typy imobilizérů a k čemu vlastně slouží

V 90. letech se ve světě autoklíčů zrodila novinka – nové modely aut získaly do klíče elektrický kód (imobilizér), pomocí kterého lze ovládat řídící jednotku (na té závisí nastartování vozu nebo jeho odemčení). Tím se zvýšil nejen komfort užívání vozu, ale především jeho zabezpečení. Rozlišujeme tři typy imobilizérů:

  • Imobilizér s pevným kódem – kód je stejný, proto k vytvoření kopie klíče není potřeba vůz
  • Imobilizér s kryptokódem – k výrobě a seřízení nových klíčů je potřeba vůz i původní klíče a vše se přehraje přes řídící jednotku
  • Imobilizér s plovoucím kódem – jedná se o nejbezpečnější systém ovladače, který při každém stisku generuje zcela nový kód a řídící jednotka je zároveň nastavena tak, že dvakrát stejný kód nepřijme.

Cena opravy se pohybuje přibližně od 1 000 Kč do 10 000 Kč. Z bohatých zkušeností však víme, že se částka může při předchozím neodborném zacházení vyšplhat ještě výše. Proto neváhejte a rovnou se k nám objednejte!

Chci se objednat

odblokování a vyřazení imobilizeru

Jak odblokovat imobilizér?

Kód imobilizérů je úzce spojený s klíčem, proto se jedno bez druhého neobejde. Ať už se jedná o přenastavení imobilizéruseřízení řídící jednotky nebo o výrobu nového autoklíče, vždy se musí vzájemně přizpůsobit (úprava konfigurace a další). Mnoho práce a případných nákladů ušetří, pokud máte PIN klíče. Jestliže nemáte, poradíme si samozřejmě i bez něj a provedeme diagnostiku imobilizéru. V takovém případě budeme potřebovat váš občanský a technický průkaz, protože vždy ověřujeme majitele vozu.

Chcete ušetřit? Máme řešení – vyřazení imobilizéru

Poradíme si s naprostou většinou imobilizérů na trhu. Samozřejmostí jsou opravy imobilizéru, které však mohou být v některých případech vcelku nákladné. Pokud vám záleží na nízké ceně a slevíte ze zabezpečení vozu proti krádeži, zajistíme odborné vyřazení imobilizéru z provozu. Tento způsob řešení volíme často u starších modelů vozů Škoda, Renault, Ford či Fiat.

Imobilizér a spárování nového klíče

Ať už se mění imobilizér nebo autoklíče, vždy je potřeba provést spárování. O to vše se AutokliceCZ postarají! Neváhejte nás kontaktovat nebo si rovnou domluvit schůzku. Rádi pro vás nový klíč vyrobíme, imobilizér nastavíme a veškeré ovládání seřídíme tak, abyste byli se svým vozem opět spokojeni.

Kategorie