Rychlý kontakt: +420 773 114 421 |             prodej@autoklicecz.cz

Odpojení imobilizéru aneb když oprava selže

28.2.2023

Máte obavy o bezpečnost vašeho plechového miláčka? Imobilizér je jednoznačně dobrou volbou.

Ovšem někdy může přidělat potíže i vám. Pokud je potřeba vyměnit budíky, řídící jednotku či krabičku imobilizéru, je potřeba znát kód imobilizéru, bez kterého opravy neprovedete. V naší dílně vám na počkání tento kód zjistíme, případně zařídíme odpojení imobilizéru.

Co je to imobilizér?

Imobilizér je dnes už standardní výbavou všech automobilů. Je to vlastně malé elektronické zařízení spojené s řídícím počítačem, které má na starosti ovládání celého systému. Jeho hlavní funkcí je zabránit nastartování automobilu bez originálního klíče, který do imobilizéru vysílá unikátní kód potřebný právě pro nastartování či změny a úpravy řídící jednotky a další součástek.
Je mnoho způsobů, jak si s neposlušným imobilizérem poradit - odblokování, oprava nebo odpojení imobilizéru.

Chci se objednat

Existují 3 různé typy imobilizérů

Nové modely aut získaly v 90. letech do klíče imobilizér, díky kterému je možné ovládat řídící jednotku.

3 typy imobilizérů:

  1. Imobilizér s pevným kódem – kód je stejný, proto k vytvoření kopie klíče není potřeba automobil
  2. Imobilizér s kryptokódem – k výrobě a seřízení nových klíčů je potřeba automobil i původní klíče a vše se přehraje přes řídící jednotku
  3. Imobilizér s plovoucím kódem – jedná se o nejbezpečnější systém ovladače, který při každém stisku generuje zcela nový kód a řídící jednotka je zároveň nastavena tak, že dvakrát stejný kód nepřijme.

Cena za opravu může být opravdu vysoká

Cena opravy se pohybuje přibližně od 1 000 Kč do 10 000 Kč. Z našich zkušeností však víme, že se částka může po předchozím neodborném zacházení vyšplhat ještě výše. Proto neváhejte a rovnou se k nám objednejte! Pokud se vám částka za opravu bude zdát příliš vysoká, řešením může být odpojení imobilizéru.

Odpojení imobilizéru zvládneme hravě

Poradíme si s naprostou většinou imobilizérů na trhu. Samozřejmostí jsou opravy imobilizéru, které však mohou být někdy příliš nákladné. Pokud vám záleží na nízké ceně a nepotřebujete mít auto zabezpečeno proti krádeži, zajistíme odborné odpojení imobilizéru z provozu.

Chci vědět více 

Máte dotazy?

Nebo chcete vědět více? Neváhejte nás kontaktovat, jsme tu pro vás.

Kategorie