Rychlý kontakt: +420 773 114 421 |             prodej@autoklicecz.cz

Ověření stavu tachometru je nezbytné

30.1.2022

Máte v plánu koupi ojetého vozu? Zde obzvláště platí, že musíte být obezřetní. S jeho výběrem rozhodně nespěchejte.

ověření stavu tachometru

A to i přes to, že se vaše budoucí nové auto zdá bezchybné a prodávající ho líčí v samých superlativech. Například takové ověření stavu tachometru je nezbytné.

Ověření stavu tachometru je nezbytné

Právě faktor počtu najetých kilometrů je obzváště důležitý, abyste v brzké době předešli nechtěným výdajům za opravu. A právě ověření stavu tachometru je zásadní, protože stočený tachometr je i v dnešní době velmi častou nekalou praktikou prodejců aut.

Jak provést ověření stavu tachometru?

K ověření stavu tachometru vám pomůže servisní knížka. Při koupi vozu se tedy zajímejte o to, zda je k automobilu k dispozici. Pokud není, je to podezřelé. Ověření je nejjednodušší přes elektronickou servisní knížku, kterou nelze tak snadno zfalšovat. Dále si můžete stav tachometru zkontrolovat přes různé internetové portály.

Potřebuji poradit

Pomůže vám ministerstvo dopravy

Nejspolehlivější ověření vám přinese portál ministerstva dopravy www.kontrolatachometru.cz. Zde si můžete snadno provést kontrolu stavu tachometru u všech vozů, které jsou registrovány na území České republiky a procházejí pravidelnými technickými kontrolami. K tomuto úkonu musíte mít k dispozici pouze VIN vozidla a číslo protokolu poslední technické kontroly, jíž automobil prošel. Tyto údaje by neměl být problém u prodejce zjistit. Jednoduše poté můžete sami porovnat, zda se údaje z této evidence a vašeho tachometru shodují.

Proč je kontrola stavu tachometru důležitá

  • se stoupajícím počtem najetých kilometrů se totiž zvyšuje i opotřebení některých dílů a s tím jsou spojené jejich opravy
  • čím méně kilometrů, tím je vyšší cena - to je hlavním důvodem, proč prodejci tachometry stáčejí

Chci vědět více?

Máte dotazy?

Nebo chcete vědět více? Neváhejte nás kontaktovat, jsme tu pro vás.

Kategorie