Rychlý kontakt: +420 773 114 421 |             prodej@autoklicecz.cz

Trápí vás porucha imobilizéru?

17.2.2021

Porucha imobilizéru vás může na vašich cestách nemile překvapit. I když se o svého plechového miláčka pečlivě staráte a pravidelně jezdíte do servisu, Imobilizér může začít stávkovat z ničeho nic.

Co může poruchu imobilizéru způsobit?

Příčin poruchy imobilizéru může být několik. Pokud nejste odborník nebo zkušený, nadšený motorista, většinou těžko poznáte, kde nastal problém. Poruchu imobilizéru poznáte tak, že motor nenastartujete a chyba se navíc většinou projeví blikáním či rozsvícením kontrolky imobilizéru na přístrojové desce. Na vině je nejčastěji problém s čipem v autoklíči, kabelovém vedení, či řídící jednotce. Závadu v klíči zjistíte poměrně jednoduše tak, že zkusíte použít autoklíč náhradní. 

Co si při poruše imobilizéru počít?

Auto nejede a vy díky kontrolce poznáte, že se jedná právě o poruchu imobilizéru. Nevěšte hlavu, každý problém má své řešení! Uvízli jste s autem mimo domov? Pak je nejlepším řešením objednat si odtahovou službu a přemístit ho tak do vhodného autoservisu, kde se o vás postarají. Výhodou je, že v dnešní době už tuto službu nabízí většina pojišťoven v rámci pojištění vozu. V autoservisu provedou diagnostiku a snadno zjistí, co poruchu imobilizéru způsobilo.

Deaktivace imobilizéru při jeho poruše

Imobilizér funguje především jako bezpečnostní prvek. Jednoduše řešeno je spojníkem mezi klíčem a řídící jednotkou. Pokud spolu tyto dvě hlavní části správně nekomunikují, motor se nenastartuje, nebo po startu ihned zhasne. Tato vychytávka tak brání zlodějům nastartovat bez originálního klíče s funkčním čipem. Avšak může nastat situace, kdy se toto zařízení může obrátit proti svému majiteli. Jako prvotní řešení se nabízí oprava imobilizéru či jeho výměna. Ale pokud například vlastníte starší typ vozu a při poruše imobilizéru do něj již nechcete investovat, lze si nechat jednoduše imobilizér odpojit.

Výměna klíče při poruše imobilizéru

Jestliže je na vině poruchy imobilizéru porucha autoklíče, je nutné nový klíč s imobilizérem spárovat. Čip v klíči se musí přeprogramovat i v případě, že naopak měníme imobilizér. Výroba a nastavení nových klíčů není žádný problém. U nás si poradíme s autoklíči všech značek. Imobilizér lze samozřejmě nově pořídit i do staršího vozu. Obraťte se v případě poruchy imobilizéru na nás telefonicky nebo na naši kamennou pobočku v Říčanech. Náš profesionální tým může v případě nepojízdného auto přijet až k vám a provést jeho diagnostiku na místě. Rádi vám pomůžeme z této šlamastiky rychle ven, tak aby vaše auta opět šlapalo jako hodinky!

Kontaktujte nás

Kategorie