Rychlý kontakt: +420 773 114 421 |             prodej@autoklicecz.cz

Řídící jednotka centrálního zamykání

12.5.2022

Centrální zamykání je v dnešní době u výbavy vozidel samozřejmostí. 

Řídící jednotka centrálního zamykání

Stačí zmáčknout tlačítko a všechny dveře se jako mávnutím kouzelného proutku otevřou. Málokdo si už vzpomene, že dříve se dveře otevíraly jiným způsobem. Pomocí centrálního zamykání dnes lze ovládat nejen dveře aut, ale i kufru a u některých automobilů dokonce i palivová nádrž. Za všemi těmi funkcemi stojí řídící jednotka centrálního zamykání.

K čemu slouží řídící jednotka centrálního zamykání

Jak vyplývá již z názvu, je řídící jednotka centrálního zamykání mozkem tohoto důmyslného vynálezu. Díky ní můžeme odemknout či uzamknout všechny dveře vozu, na parkovišti spolehlivě najdeme svého plechového miláčka a většina také umožňuje otevřít zvlášť zavazadlový prostor. Navíc jde ruku v ruce s různými bezpečnostními systémy, které chrání vaše auto.

Instalace řídící jednotky centrálního zamykání

Většina řídících jednotek je kompatibilní se všemi typy automobilů i variant centrálního zamykání. Její instalace je snadná, avšak nejjednodušším řešením je obrátit se na odborníky. Ušetří vám to spoustu drahocenného času, který můžete strávit mnohem příjemnějšími činnostmi. Vždyť kdo by se chtěl zabývat instalací řídící jednotky, když si může užívat s rodinou, přáteli nebo se věnovat svým koníčkům.

Poptat řídící jednotku centrálního zamykání

Porucha řídící jednotky centrálního zamykání

Začalo vám stávkovat centrální zamykání? Na vině může být několik možností. Pokud vyloučíte docházející baterii v autoklíči či ovládání, nebo jejich poruchu, bývá příčinou řídící jednotka centrálního zamykání. Porucha se může projevit různými způsoby, proto není radno nad těmito varovnými signály mávnout rukou. V nejhorším scénáři by se vám mohlo stát, že jednoho krásného dne se vám váš vůz nepodaří odemknout. Stojíte před otázkou, zda se vám vyplatí nová řídící jednotka centrálního zamykání nebo si nechat opravit tu porouchanou? Od stolu vám někdo těžko poradí. Neváhejte se obrátit na profíky, kteří svému řemeslu skutečně rozumí.

Potřebuji poradit

Řídící jednotka centrálního zamykání a další vychytávky

Již málokdy se setkáme s jiným typem odemykání a zamykání automobilů. Centrálním zamykáním, které má na starosti řídící jednotka již dnes nikoho neohromíme, avšak přesto nám plní službu a ulehčuje život každý den. Co dalšího patří mezi vychytávky, které během posledních let získaly na oblibě? Praktickou pomůckou, kterou ocení nejen ženy, je parkovací asistent. Zajistí vám bezpečné zaparkování téměř kdekoliv. Dalším významným pomocníkem na cesty je autonavigace. U některých vozidel je již součástí palubního počítače, ale lze ji pořídit i zvlášť. Důležitou věcičkou, která zvyšuje bezpečnost na silnicích, je také beze sporu handsfree, jež nám umožňuje bezkontaktní telefonování a lepší soustředění na cestu. Moderní technologie uhání kupředu mílovými kroky, a pokud jste jejich fanoušci, určitě nejmodernější trendy rádi sledujete.

Kategorie