Rychlý kontakt: +420 773 114 421 |             prodej@autoklicecz.cz

Výměna baterie v autoklíči VW

25.10.2019

Neposlouchá vás dálkové centrální zamykání? Hlásí vám palubní počítač vašeho VW slabou baterii v ovládání? V tom případě je potřeba výměna baterie v autoklíči. Pokud spěcháte, volejte 773 114 421 a rovnou se domluvíme.

S výměnou baterie v autoklíči neotálejte

Při častém používání je životnost baterie v autoklíči přibližně 1 až 2 roky, a to jak v případě standardního odemykání, tak i bezklíčového vstupu. Pokud nemáte signalizaci na palubní desce, poznáte vybitou baterii snadno - klíč začne hůře reagovat a dávat tak znamení, že potřebuje urychleně novou baterii.

V modernějších vozech s palubním počítačem se objevuje o vybité baterii hlášení. Ale ani v tomto případě neotálejte. Někdy se hlášení může zobrazovat nějaký čas bez toho, abyste slabou baterii sami poznali a vše bude bez problémů fungovat ještě několik dní či týdnů.

Setkali jsme se i se situacemi, kdy se upozornění jeden den objevilo a druhý den nechal autoklíč s vybitou baterií majitele na holičkách.

výměna baterie v autoklíči VW

 

Příběh pana Lukáše

„V pátek cestou z práce mi palubka zahlásila slabou baterii v autoklíči. V sobotu jsme se s autem vydal na nákup pro náhradní. Zaparkuji, vystoupím z auta, chci zamknout... A nic! Klíč vůbec nereagoval a já musel nechat otevřené auto v nákupní centru, než se mi podařilo baterku vyměnit.“

Chci vyměnit baterii v klíči

Výměna baterie v autoklíči VW svépomocí

Do výměny baterie u svého VW se můžete pustit samozřejmě také sami. U vystřelovacího autoklíče rozdělejte pomocí šroubováku pouzdro pod planžetou a jemně otevřete díl s dálkovým ovladačem. Nyní přichází na řadu jemná, ale za to velmi rychlá hodinářská práce - výměna baterie. Dejte pozor, abyste baterii vložili správně správnými póly. Následně klíč poskládejte opět v jeden celek.

Vše pro klíče v eshopu

Pozor na rizika

Výměna baterie v autoklíči chce zručnost. Pokud chcete mít vše bez starostí, obraťte se na nás. Mezi našimi zákazníci jsou i tací, kteří se pustili do výměny baterie svépomocí, ale nedopadlo to dobře a naši technici se postarali o profesionální nápravu. S čím jsme se u našich zákazníků setkali?

  • Prasknutí plastového pouzdra
  • Deformace plíšků, které drží baterii
  • Špatné vložení baterie (orientace + a - strany)
  • Poškození či prasknutí imobilizéru
  • Odpárování klíče a vozu

Klíče a zabezpečení nejen pro vozy Volkswagen

AutokliceCZ sídlí v Říčanech u Prahy a specializují se na zámky vozů, výrobu autoklíčů, seřízení dálkových ovládaní, nastavení imobilizérů a montáž autoalarmů. Věnujeme se vozům Volkswagen, ale i dalším více než 60 značkám. Pro více informací nás neváhejte kontaktovat.

Kategorie