Rychlý kontakt: +420 773 114 421 |             prodej@autoklicecz.cz

Výměna baterie u klíče do auta

31.8.2022

Přestal vám klíč od auta reagovat? Na vině bude nejspíš vybitá baterie. 

Co dělat, abyste se na své klíče a auto mohli opět 100% spolehnout? Přinášíme vám stručný návod, jak probíhá výměna baterie u klíče do auta. Připravte si nefunkční autoklíč, šroubovák, novou baterii a jdeme na to.

Klíče od auta, nová baterie, šroubovák a výměna může začít

Na trhu existuje celá řada klíčů od auta, do kterých je většinou potřeba plochá baterie typu CR2032 v napětí 3 V. Můžete zkusit i jinou hodnotou baterie, ale nejspíš se nesetkáte s úspěchem. Ideálně klíč šroubovákem rozdělejte a pořiďte stejnou baterii, která je v klíči použita.

  • Jak klíč od auta rozdělat? Po vystřelení klíče se objeví úzký otvor, do kterého vložíte šroubovák a kryt „rozloupnete“ od sebe. Dejte pozor, ať si kryt od klíče nepoškrábete.
  • Kde najdu baterii a jak ji vyměním? Po rozdělání sundejte část s tlačítky, pod kterými je uložená baterie. Baterii vyjměte a vložte novou – důležité je zachovat stejné umístění baterie, tedy + a -. Následně opět poskládejte klíč do původní podoby a plastový obal zacvakněte.
  • Mám hotovo! V tom případě vyzkoušejte, zda klíč správně reaguje.

Klíč od auta s novou baterií nefunguje. Co teď?

Výměna baterie je pouze jedna část opravy. Zpravidla, pokud klíč nebyl vybitý dlouho nebo dlouho prázdný bez baterie, naváže na původní párování s vozem a není potřeba nic dalšího řešit. Pokud ale ani po výměně baterie klíč nereaguje, je potřeba provést nové spárování s autem, popřípadě zjistit, zda není problém někde jinde.

Potřebuji pomoc

Můžete zkusit spárovat klíč s autem sami. Z naší praxe ale víme, že ne vždy se to povede. Proto se na nás neváhejte obrátit, v AutokliceCZ tento problém během chvilky vyřeší tým zkušených techniků. Klíčům a zabezpečení se věnujeme denně od roku 2005, proto si s tímto běžným problémem hravě poradíme.

O co se v AutokliceCZ postaráme?

Chcete si ušetřit čas a nervy? Dejte nám hned vědět, že vás klíč od auta neposlouchá. Na počkání vyměníme baterii, ověříme funkčnost a postaráme se o případné spárování s vaším vozem. Pokud k nám nemáte cestu, nevadí – zavolejte na naši SOS linku 773 114 421 a přijedeme za vámi.

Postaráme se také o opravu i výrobu nového klíče, vyndání zaseklého klíče v zámku, nastavení dálkového ovládání a centrálního zamykání, opravu řídících jednotek i instalaci autoalarmů. Mimo to máme pro vás připravený bohatě vybavený e-shop.

Vstup do e-shopu

Máte otázky? Potřebujete poradit s výběrem? Chcete nezávazně poptat cenu? Obraťte se na nás, AutokliceCZ jsou tu pro vás.

Kategorie