Rychlý kontakt: +420 773 114 421 |             prodej@autoklicecz.cz

Zabezpečení auta proti krádeži

15.1.2022

Ochrana vozu proti odcizení je prioritou každého řidiče. Také si lámete hlavu nad tím, jak co nejlépe vyzrát na zloděje?

zabezpečení auta proti krádeži

Způsobů zabezpečení auta proti krádeži je hned několik, stačí si jen vybrat. A samozřejmě můžete i tyto varianty zkombinovat tak, že odjet s vaším plechovým miláčkem nebude mít nikdo šanci.

Základní zabezpečení auta proti krádeži

Máte rádi nejnovější technické vychytávky? I přesto nepodceňujte primární a osvědčené způsoby zabezpečení auta proti krádeži. Tato preventivní opatření k ochraně svého vozu může udělat každý, bez ohledu na technickou vybavenost vozu či finanční možnosti. Předcházet nenechavcům se dá jednoduše pomocí těchto úkonů:

  • Nezapomínejte auto zamykat a vždy zkontrolujte i okna
  • Neparkujte na opuštěných a spoře osvětlených místech
  • Nenechávejte cenné věci či tašky ve vozidle, mohou lákat případného zloděje

Pryč jsou doby, kdy jediným způsobem zabezpečení auta proti krádeži byl klasický alarm, který spustil zvukový signál. Technologie udělaly i v tomto směru velký pokrok. V zásadě existují dva typy zabezpečení auta proti krádeži – mechanické a elektronické.

Mechanické zabezpečení auta proti krádeži

Mechanická zabezpečení proti krádeži auta jsou oblíbenou variantou pro svou jednoduchost, funkčnost a relativně nízké náklady. Řadí se k nim nejrůznější typy zámků, ať už volantu, řadicí páky, pedálů, kapoty, brzdy či tažného zařízení. Nevýhodou může být poměrně jednoduchá demontáž ze strany zkušených zlodějů.

Poradit s výběrem zabezpečení

Elektronické zabezpečení auta proti krádeži

Autoalarmy mají za úkol pomocí senzorů snímat stav vašeho vozu a tím ho hlídají. Stálicí mezi elektronickým typy zabezpečení auta proti krádeži je zvukový alarm, který se při nechtěném vniknutí spustí a upozorní okolí. Jedničkou mezi alarmy vozu je satelitní vyhledávání. GPS autoalarm, který je schopen podat vám na mobilní telefon informaci, že se s vaším vozem něco děje. Může se jednat o vniknutí, rozbití oken, nebo dokonce odtažení vozidla. Výhodou je i služba, která upozorňuje na nevyžádanou činnost i dispečera centra. A pokud se stane, že zloděj s autem přece jen odjede, můžete pomocí GPS lokátoru určit jeho přesnou polohu. Většina vozů má již zabudovaný imobilizér, který také chrání váš vůz proti odcizení. Bez originálního autoklíče s čipem, jenž komunikuje s řídící jednotkou, jednoduše nikdo nenastartuje. Dokonce si do svého vozu můžete nechat instalovat vypínač, pomocí nějž se musí nastartovat. Pokud o něm dotyčný neví, nikam neodjede.

Vybavte i vy svůj vůz vhodným zabezpečením auta proti krádeži

Každou hodinu je u nás odcizeno několik aut a nejedná se vždy pouze o nejnovější modely. Proto zabezpečení svého auta proti krádeži nepodceňujte. Nevíte, jaká ochrana je pro váš vůz nejvhodnější? Rádi vám poradíme. Nezapomínejte, že štěstí přeje připraveným!

Kategorie