Rychlý kontakt: +420 773 114 421 |             prodej@autoklicecz.cz

Co je to imobilizér?

25.6.2021

Pokud se tak trochu pohybujete ve světě aut, pravděpodobně už o imobilizéru něco víte. Pokud jste v této oblasti nováčci, pak si na následujících řádcích řekneme, co je to imobilizér a k čemu vůbec slouží.

Co je to imobilizér?

Odpověď na otázku, co je to imobilizér je jednoduchá. Jedná se o užitečnou věcičku, která zabrání nastartování auta špatným klíčem. Jak tedy funguje? V případě, že je do startovacího zařízení vložen klíč, který je nekompatibilní s kódem dávajícím pokyn řídící jednotce k nastartování, motor se nenastartuje.

Principem je to, aby nikdo, kromě majitele klíče s kódem, nemohl auto nastartovat a odjet.

Nefunguje váš imobilizér správně?

Pokud máte staré auto, může se stát, že vás imobilizér začne zlobit. Stává se to i v případě, že tento vůz nepoužíváte často a delší dobu není nastartován. Co tedy dělat? Někdy stačí při rozsvícení kontrolky klíč vyndat a po chvíli ho opět vložit. Ale když se tento problém objevuje čím dál častěji, začne být nepříjemný.

Co tedy s tím? Neváhejte nás kontaktovat, obvykle lze imobilizér jednoduše opravit. A pokud ne, domluvíte se s nimi, zda jej vyměnit, nebo pro vás není až tak důležitý a necháte ho odpojit.

Trápí vás imobilizér?

Co dělat v případě porouchaného imobilizéru?

  • jednejte hned – při opakovaných problémech se riziko, že už svůj vůz nenastartujete, rychle zvyšuje
  • oprava imobilizérů a řídících jednotek - doporučujeme u nákladnějších a novějších aut
  • odpojení imobilizéru – v případě, že nehrozí bezprostřední krádež

Máte dotazy?

Nebo chcete vědět více? Neváhejte nás kontaktovat, jsme tu pro vás.

AutokliceCZ sídlí v Říčanech a z Prahy jste u nás za pár minut. V oblasti klíčů, zámků a zabezpečení vozů máme mnohaleté zkušenosti, proto u nás vyřídíte vše rychle a bez problémů. V našich službách naleznete také mobilní tým techniků, kteří za vámi přijedou kamkoliv po celé České republice.

Kategorie